piątek, 30 sierpnia 2013

French breakfast muffins | Wytrawne francuskie muffinki

French recipe for muffins with ham, cheese, parsley and green pepper. They are delicious, filling and super simple to make. You can make them a day before and preheat for breakfast or take one or two for lunch to work ;). Highly recommended! 
 
Ingredients:

The recipe for 10 muffins
  • 3 eggs
  • 100 g flour
  • 100 ml milk
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tsp baking powder
  • salt and pepper
  • 1 small onion (cut into feathers)
  • oil (for frying onion)
  • 100g grated cheese (such as Emmental)
  • a handful of finely chopped parsley
  • 200g ham, cut into small pieces
  • 1 tbsp green pepper  beans (finely chopped)
  • butter to grease the molds
Preparation:

Preheat a small frying pan, add 2-3 tablespoons of olive oil. Add onion to the pan and fry over low heat until golden brown, about 10-15 minutes.

Meanwhile, in a medium sized bowl, place eggs and beat with a fork, add flour and mix. Pour in milk and mix well. Add olive oil, baking powder, salt and pepper to taste and stir until smooth.

Add (to the egg mixture): onion, cheese, parsley, ham and green pepper. Mix well. Pour mixture into molds greased with butter (if you are using silicone molds you don't need to grease them).

Bake for about 20 minutes at 350 degrees F.

Serve hot or cold.

Enjoy!
___________________________________________________________________

Francuski przepis na wytrawne muffinki z szynką, serem, pietruszką i zielonym pieprzem. Są pyszne i sycące do tego bardzo proste w wykonaniu. Możesz je zrobić dzień wcześniej i podgrzać na śniadanie lub wziąć jedną na lunch do pracy. Polecamy! ;)

Składniki:

Przepis na 10 muffinek
  • 3 jajka
  • 100 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól i pieprz
  • 1 mała cebula
  • oliwa
  • 100g tartego żółtego sera (np ementaler)
  • garść drobno posiekanej pietruszki
  • 200g szynki pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 łyżka ziaren zielonego pieprzu (drobno posiekanego)
  • masło do wysmarowania foremek
Przygotowanie:

Postaw niewielką patelnie na ogniu, wlej na nią 2-3 łyżki oliwy. Cebulę pokrój w piórka, przełóż na patelnię i smaż na małym ogniu aż będzie miała złoty kolor, około 10-15 minut.

W międzyczasie w średniej wielkości misce roztrzep jajka widelcem, dodaj mąkę i wymieszaj. Wlej mleko i ponownie dokładnie wymieszaj. Dodaj oliwę, proszek do pieczenia, sól i pieprz do smaku i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Do masy jajecznej dodaj usmażoną cebulę, ser, pietruszkę, szynkę i zielony pieprz. Dobrze wymieszaj całość. Przelej masę do wysmarowanych masłem foremek (jeśli używasz silikonowych foremek, nie potrzebujesz masła). 

Piecz przez około 20 minut w 180 stopniach C.

Serwuj na gorąco lub na zimno.

Smacznego!